ΑΘΗΝΑ
18:49
|
03.05.2024
Στην αυστηροποίηση των ποινών σχετικά με το αδίκημα του εμπρησμού δάσους αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Για διαστρεβλώσεις κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αυστηροποίηση των ποινών σχετικά με το αδίκημα του εμπρησμού δάσους αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε ανάρτησή του στο twitter.

Όπως επεσήμανε, το αδίκημα του εμπρησμού δάσους θα μετατραπεί σε κακουργηματική πράξη και οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης, δηλαδή ποινή άνω των πέντε ετών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο προτείναμε την αυστηροποίηση των ποινών για τα κοινώς επικίνδυνα αδικήματα. Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από εμπρησμό δάσους τυποποιείται για πρώτη φορά ρητώς ως κακούργημα και οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης».

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε λόγο μέσω του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, για «διαστρεβλώσεις για τον Ποινικό Κώδικα και τους εμπρησμούς που σκοπό έχουν να κρύψουν την ανικανότητα του επιτελικού μπάχαλου».

Ο κ. Καλογήρου απέδωσε στην κυβέρνηση «πανικό που έχει αφήσει τη χώρα να καίγεται τόσες μέρες με δραματικές ελλείψεις και παντελή απουσία συντονισμού». 

Σημείωσε δε πως «παράλληλα προβλέφθηκε για πρώτη φορά μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης για πυρκαγιά δάσους, στην περίπτωση ύπαρξης μεγάλου αριθμού θυμάτων, κάτι που δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν». 

Ακολουθεί η ανάρτηση του πρώην υπουργού:

♒︎ Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της που έχει αφήσει τη χώρα να καίγεται τόσες μέρες με δραματικές ελλείψεις και παντελή…

Posted by Μιχάλης Καλογήρου – Michalis Kalogirou on Thursday, August 5, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα