ΑΘΗΝΑ
05:09
|
22.05.2024
Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο της Νισύρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο της Νισύρου.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι στις 22:57 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 347 χλμ. ΑΝΑ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 34 χλμ. Ν-ΝΔ της πόλης της Νισύρου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών και λίγο νωρίτερα σεισμός 3,6 βαθμών στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοδυτικά της Τηλου, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Από χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Τήλου και Νισύρου έχουν καταγραφεί επτά σεισμικές δονήσεις, ενώ ανάλογη κινητικότητα παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες.

Οι σεισμικές δονήσεις έχουν γίνει αισθητές από τους κατοίκους των δύο νησιών χωρίς να προκληθεί κλίμα ανησυχίας. Τόσο ο δήμος Νισύρου όσο και ο δήμος Τήλου βρίσκονται σε επαφή με σεισμολόγους που παρακολουθούν την εξέλιξη της σεισμικότητας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έξι μήνες φυλάκιση στους ιδιοκτήτες για τις παραστάσεις με δελφίνια

ITLOS: Ανεπαρκής η Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία των ωκεανών

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα