ΑΘΗΝΑ
14:53
|
07.05.2024
Ο δημοσιογράφος δεν γνώριζε ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά καθώς σχολίζε υποτιμητικά την εμφάνιση και τον σεξουαλικώ προσανατολισμό των αθλητριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλος ξέσπασε στο Βέλγιο, όταν ο δημοσιογράφος Έντι Ντεμάρεζ σχολίασε προσβλητικά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την εμφάνιση των αθλητριών που συμμετείχαν στην Ολυμπιακή ομάδα μπάσκετ του Τόκιο.

Ο Δημοσιογράφος, που μετέδιδε σε live streaming την επιστροφή των ομάδων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεώρησε ότι η σύνδεσή του ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, βρισκόταν ακόμα στον αέρα, όταν ακούστηκε να σχολιάζει προσβλητικά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των αθλητριών της ομάδας μπάσκετ.


Συγκεκριμένα, ακούστηκε να αναρωτιέται αν είναι λεσβίες και να αστειεύεται με τα ονόματά τους, ενώ σχολίασε πως η μία από τις αθλήτριες είναι “τεράστια” και ότι μοιάζει με “άντρα”.


Ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τον σταθμό VRT, στον οποίο ανήκει το Sporza, από όπου μεταδόθηκε το live stream, ενώ εκδόθηκε και καυστική ανακοίνωση που στηλίτευε τη συμπεριφορά του.


Ο ίδιος απολογήθηκε με γραπτή του δήλωση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: “Εν μέσω χαράς για την επιστροφή των μεταλλιούχων, είπα κάποια πράγματα σε μια ιδιωτική συζήτηση μακριά από το στούντιο που ξεπέρασαν τα όρια. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν για το φύλο ή τον προσανατολισμό του”.

“Δεν μου αρκεί. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ξέρουμε πως κάποιοι θα πουν τέτοια πράγματα, αλλά ότι τα λέει ένας αθλητικός δημοσιογράφος την ώρα της δουλειάς του; Είναι πάντα λάθος όταν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο” σχολίασε η παίκτρια Κιμ Μέστνταγκ η οποία δεν δέχτηκε τη συγγνώμη του.

“Αυτό είναι ασεβές, επώδυνο και υποτιμητικό, ωραία που γύρισα έτσι στη χώρα”, σχολίασε από την πλευρά της η διεθνής αθλήτρια, Χάνε Μέστνταγκ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Η Ντόρτμουντ στοχεύει να φτάσει στον πρώτο της τελικό Champions League από το 2013

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα