ΑΘΗΝΑ
22:49
|
18.04.2024
Συνεχίζονται οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διαχειριστής του  Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας, πανελλαδικά, από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Χωρίς ρεύμα παραμένουν στην Αττική 10.000 νοικοκυριά, ενώ στην Εύβοια που μαίνεται ακόμη η πυρκαγιά, τα νοικοκυριά ανέρχονται σε 7.000.

Για την περιοχή της Αττικής, έως αυτή την ώρα έχει επανηλεκτροδοτηθεί τα περισσότερα νοικοκυριά στις περιοχές Τατόϊ, Κρυονέρι, Σταμάτα, Αφίδναι, Μαλακάσα, Βαρυμπόμπη και Αγ.Στέφανο. Ενώ αύριο Τρίτη προβλέπεται η αποκατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος των συνδέσεων σε Δροσοπηγή και Θρακομακεδόνες. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία συνεχίζονται οι εργασίες ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις προβλέπεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο όγκος των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική ήταν τεράστιος, καθώς επηρεάστηκαν 9 γραμμές Μέσης Τάσης με μήκος 158 χλμ και Δίκτυο Χαμηλής Τάσης μήκους 396 χλμ με 450 υποσταθμούς και συνολικό αριθμό πελατών 60.000. Καταστράφηκαν δε 1.000 στύλοι, 15 χλμ εναέριου Δικτύου Μέσης Τάσης, 34 χλμ Δικτύου Χαμηλής τάσης και 20 Υποσταθμοί.

Στις 6 Αυγούστου οι υποσταθμοί που ήταν ανενεργοί λόγω των ζημιών στο Δίκτυο ήταν 250, επηρεάζοντας την ηλεκτροδότηση 38.000 πελατών, στις 7 Αυγούστου ήταν 157 επηρεάζοντας 22.000 πελάτες. Την Κυριακή (8/8) ήταν 102, επηρεάζοντας 14.000 και σήμερα 9 Αυγούστου έως το βράδυ εκτιμάται ότι θα είναι 80, επηρεάζοντας 10.000 νοικοκυριά.

Στην Βόρεια Εύβοιας, όπου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά κατέστη εφικτή σήμερα η ηλεκτροδότηση των οικισμών Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί και καταβάλλεται προσπάθεια ηλεκτροδότησης του μεγαλύτερου τμήματος του οικισμού της Αγ. Άννας.

Χωρίς ηλεκτροδότηση εξακολουθούν να παραμένουν ωστόσο 7.000, περίπου νοικοκυριά των Δήμων Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.’Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Στην Πελοποννήσο και Στερεά Ελλάδα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το σύνολο των πληγεισών περιοχών.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το σύνολο των πληγεισών περιοχών, ενώ συνεχίζονται εργασίες σε μεμονωμένες παροχές.  
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όλος ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, πλην των χωριών Νεμούτα και Πεύκη.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, όλος ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, πλην των οικισμών: Σιδηρόκαστρο, Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος, τμήμα του Αγίου Βασιλείου και του Πλατάνου, ενώ ηλεκτροδοτήθηκαν τα κρίσιμα αντλιοστάσια.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας συνεχίζονται οι εργασίες, ενώ παραμένουν χωρίς ρεύμα τα χωριά Ίσαρη, Βάστα του Δήμου Μεγαλόπολης και Ράχη, Χώρα και Λυκοχώρι του Δήμου Γορτυνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα