ΑΘΗΝΑ
02:54
|
19.04.2024
Άμεση και σημαντική ήταν η ανταπόκριση της Ρωσίας παρά τις τεράστιες πυρκαγιές στη Σιβηρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άμεσα ανταποκρίθηκε η ρωσική κυβέρνηση στο αίτημα της Ελλάδας για την αποστολή ενός δεύτερου ρωσικού πυροσβεστικού αεροπλάνου Μπέριεφ ή και άλλων εναέριων ρωσικών πυροσβεστικών μέσων για την αντιμετώπιση του πύρινου εφιάλτη που ζει η χώρα μας εδώ και περίπου μία βδομάδα.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Τουίτερ νωρίς το απόγευμα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επιβεβαιώνεται η αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην Ελλάδα στο πλαίσιο πρότερης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών αμφοτέρων χωρών.

“Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση” ανέφερε η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας.

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου για επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, που κατά πληροφορίες αναμένεται να είναι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76 και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Mi-8, αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν συλλογιστεί κανείς την επιδείνωση που παρουσιάζουν τις τελευταίες λίγες μέρες τα πύρινα μέτωπα στην Σιβηρία. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της ΝΑΣΑ, το πύρινο μέτωπο στη Σιβηρία έχει πάρει τέτοια έκταση ώστε ο καπνός έχει φθάσει μέχρι το Βόρειο Πόλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα