ΑΘΗΝΑ
18:03
|
05.10.2022
Την επέκταση της εισαγγελικής έρευνας στις «μεγάλες ευθύνες» του κυβερνητικού μηχανισμού ζητά το Κίνημα Αλλαγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επέκταση της εισαγγελικής έρευνας στις «μεγάλες ευθύνες» του κυβερνητικού μηχανισμού αναφορικά με την έλλειψη μέτρων πρόληψης αλλά και στην κατεύθυνση τυχόν λαθών- παραλείψεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε από την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλο μέρος της χώρας, ζητά το Κίνημα Αλλαγής. 

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί νωρίτερα, η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας καθώς -όπως σημειώνεται- υπάρχουν «εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς».

«Είναι θετικό ότι κινήθηκε επιτέλους η Δικαιοσύνη για την έρευνα τυχόν εγκληματικής οργάνωσης εμπρηστών», σημειώνεται στο σχετικό σχόλιο. 

«Η έρευνα θα πρέπει να συμπληρωθεί και σε σχέση με τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού μηχανισμού όσο αφορά την έλλειψη μέτρων πρόληψης και λαθών και παραλείψεων στην κατάσβεση. Οι δηλώσεις και καταγγελίες των δημάρχων και πολιτών για εγκατάλειψη περιοχών και τη μη διάθεση μέσων πυρόσβεσης είναι επώνυμες και δημόσιες. Όπως και τα όσα αναφέρονται σε σχέση με τις ευθύνες της Αεροπορίας Στρατού», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. 

«Μετά από τέτοια πρωτοφανή καταστροφή η έρευνα πρέπει να αφορά τα πάντα και τους πάντες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια αποφάσισε ο ΟPEC

Προτάσεις Μισέλ για ενεργειακή ένωση στην ΕΕ

Βίντεο με ξύλο σε μετανάστες από την…τουρκική ακτοφυλακή

Ο Μάρκος Τζ. δεν αποκλείει τις εισαγωγές από τη Ρωσία και προτείνει νέα προσέγγιση για τη Μυανμάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα