ΑΘΗΝΑ
21:33
|
07.12.2022
H δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια εξακολουθεί να μαίνεται καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τροφοδοτημένη από τους ισχυρούς ανέμους και την ξηρασία η πυρκαγιά Ντίξι, η δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας, εξακολουθεί να μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια κατακαίοντας σύμφωνα με αξιωματούχους περίπου 463.000 εκτάρια μέχρι στιγμής (έχει ελεγχθεί μόλις κατά 21%). Η καμένη έκταση είναι μεγαλύτερη από την πόλη Χιούστον.

Μόνο η πυρκαγιά Όγκουστ Κόμπλεξ τον Αύγουστο του 2020.

Οι πύρινες γλώσσες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της πόλης Γκρίνβιλ την Τετάρτη και την Πέμπτη, καταστρέφοντας 400 σπίτια, απειλώντας σχεδόν 14.000 κτίρια στη βόρεια Σιέρα Νεβάδα.

Μέχρι στιγμής κανείς θάνατος δεν έχει αποδοθεί στην πυρκαγιά, ωστόσο εξακολουθούν να αγνοούνται τρεις από τους πέντε αγνοούμενους του Σαββάτου.

Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται. Η Pacific Gas & Electric ανέφερε πως μπορεί να ξεκίνησε από την πτώση δέντρου πάνω σε καλώδια της ηλεκτρικής εταιρίας.

Τα κύματα καύσωνα και η ιστορική ξηρασία που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή έχουν κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αμερικανική Δύση. Οι επιστήμονες κρίνουν ότι η κλιματική αλλαγή έκανε την περιοχή πολύ πιο ζεστή και ξηρά τα τελευταία 30 χρόνια και προειδοποιούν ότι θα συνεχίσει να κάνει τον καιρό πιο ακραίο και τις πυρκαγιές πιο συχνές και καταστροφικές.

Πάνω από 26.000 Καλιφορνέζοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από την έναρξη της πυρκαγιάς Ντίξι στα μέσα Ιούλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά η Αθήνα στην Τρίπολη για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης

Ανησυχία Σταϊνμάγιερ για τα σχέδια των ακροδεξιών «Πολιτών του Ράιχ»

Αρνητικότερο για τις ΗΠΑ το εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία τον Οκτώβριο

«Απαράδεκτη» η μη έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για τον 16χρονο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα