ΑΘΗΝΑ
13:54
|
20.04.2024
Τα τεράστια πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76 και ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8 αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειες πυρόσβεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανταποκρινόμενος στο έκτακτο αίτημα της κυβέρνησης της Ελλάδας ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που μάχεται με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Λόγω του έκτακτου αιτήματος της κυβέρνησης της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που δρα στην κατάσβεση πυρκαγιών στις κεντρικές περιφέρειες της Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Μιχαήλ Μισούστιν, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στους οποίους διαβιβάστηκε μεταξύ άλλων και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παραχώρηση ενός δεύτερου αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Μπέριεφ-200.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ, για την παροχή επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον Β. Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας και συγκεκριμενοποίησε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αποστολή δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-8, που θα συνδράμουν περαιτέρω στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Βιτάλι Σαβέλιεφ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, εξέφρασε στον αναπληρωτή υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα.

Η επικοινωνία έγινε υπό την ιδιότητα των δύο υπουργών ως συμπροέδρων της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας.

Τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα