ΑΘΗΝΑ
14:05
|
20.04.2024
Γνωστός ποινικολόγος στην Τουρκία που αναλάμβανε υποθέσεις γυναικοκτονιών και έμφυλης βίας κατηγορείται πως έδερνε τη φίλη του...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουμούρ Γιλντιρίμ θεωρείται ένας από τους σχετικά γνωστούς ποινικολόγους στην Τουρκία σε ό,τι αφορά υποθέσεις γυναικοκτονίας και βίας κατά γυναικών.

Μία από τις πιο γνωστές υποθέσεις που ανέλαβε αφορούσε την περίπτωση της 23χρονης Σούλι Τσετ που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από δύο άνδρες το Μάιο του 2018. Αρχικά η υπόθεση βιασμού και δολοφονίας είχε επιχειρηθεί να εμφανιστεί σαν “αυτοκτονία” ωστόσο χάρη στην ιατροδικαστική έρευνα και την συμβολή του δικηγόρου Ουμούρ Γιλντιρίμ αποκαλύφθηκε  το διπλό έγκλημα.

The Şule Çet case could set precedent for future femicides: Lawyer - Turkey  News

Ακολούθησαν και άλλες υποθέσεις που αφορούσαν την άσκηση βίας κατά γυναικών καθώς και νέες περιπτώσεις γυναικοκτονίας.

Σήμερα ωστόσο η πρώην φίλη του γνωστού νεαρού ποινικολόγου εμφανίστηκε στο τουρκικό κανάλι Τ24 και κατήγγειλε πως ασκούσε σε βάρος της σωματική βία κατά το διάστημα που είχαν σχέση…

Η εμφάνιση της πρώην φίλης του δικηγόρου στο κανάλι T24 συνοδευόταν και από τις μαρυτρίες φίλων του φερόμενου φίλου τους που επιβεβαίωσαν πως η κοπέλα χτυπήθηκε από τον ποινικολόγο -“υπερασπιστή των γυναικών” – στα δικαστήρια μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στις 28 του περασμένου Ιούλη.

Η υπόθεση προκάλεσε εύγλωττα σάλο ωστόσο ανέδειξε παράλληλα πόσο σύνθετο και σοβαρό είναι το φαινόμενο της άσκησης βίας σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία όταν ακόμη και αυτοί που τις υπερασπίζονται στα δικαστήρια προβαίνουν στην άσκηση βίας.

Η τουρκική ιστοσελίδα Duvar επισημαίνει τη σημαντική όξυνση της βίας κατά γυναικών αφότου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε την αποχώρηση της χώρας από το Σύμφωνο της Κωνσταντινούπολης που θεωρείται το πρώτο νομικά δεσμευτικό διεθνές κείμενο που θέτει κριτήρια για την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα