ΑΘΗΝΑ
07:28
|
20.04.2024
Εκκενώνονται 20 χωριά μετά από δραματική έκκληση δημάρχων της Αρκαδίας για την χορήγηση μέσων πυρόσβεσης. Επικοινωνία Παφίλη με Χαρδαλιά για τους κινδύνους στο Μαίναλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική επιδείνωση παρουσιάζουν από νωρίς το απόγευμα τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Αρκαδία καθώς ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης απηύθυνε έκκληση για βοήθεια καθώς περίπου 20 χωριά της περιοχής απειλούνται από τις φωτιές.

Το πρόβλημα είναι τέτοιο που οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αρκαδία είναι πλέον ορατοί και από το διάστημα.

Ο Ευστάθιος Κούλης έκανε έκκληση για την αποστολή εναέριων και χερσαίων μέσων πυρόσβεσης, λέγοντας στο κανάλι Open TV:

“Έχει χαθεί ο έλεγχος από κάθε πλευρά…Απευθύνω έκκληση να μας στείλουν να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε…πρώτα τους ανθρώπους…Είναι απερίγραπτη η κατάσταση…Κινδυνεύουν τα πάντα. Τα χωριά είναι δεκάδες… που κινδυνεύουν…Το ένα δίπλα στο άλλο”.

Πρόσθεσε πως επικοινώνησε με υπουργούς, με αρμόδιους, με το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά δεν είχε άμεσα ανταπόκριση πέρα από διαβεβαιώσεις πως οι “έρχονται ενισχύσεις”.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως παίρνουν μηνύματα από το 112 για εκκένωση των χωριών τους με κατεύθυνση προς Τρόπαια και Τρίπολη.

Νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι μέχρι χτες στη Γορτυνία είχαν καεί περίπου 40.000 στρέμματα. Σήμερα η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση και μαίνεται εκτός ελέγχου.

Επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ Θ.Παφίλη με Ν. Χαρδαλιά

Την δραματική κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Αρκαδίας επιβεβαίωσε λίγο πριν τις 6.00 μ.μ. ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε να ενισχυθούν όλα τα απαραίτητα μέσα, ιδιαίτερα τα εναέρια, και το προσωπικό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα