ΑΘΗΝΑ
19:20
|
02.03.2024
Η έρευνα αφορά τον Λεονίντ Βολκόφ και τον Ιβάν Ζντάνοφ μετά από δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει "εξτρεμιστικό" το κίνημα του Ναβάλνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική έρευνα σε βάρος δύο εξόριστων συμμάχων του φυλακισμένου αντικυβερνητικού πολιτευτή Αλεξέι Ναβάλνι για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ “εξτρεμιστικών οργανώσεων” ανακοίνωσε απόψε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων τον Λεονίντ Βολκόφ και τον Ιβάν Ζντάνοφ και διενεργείται αφότου ρωσικό δικαστήριο χαρακτήρισε ‘εξτρεμιστικό’ το πολιτικό κίνημα του Ναβάλνι. Επιπλέον, η απόφαση του δικαστηρίου, που τέθηκε επίσημα σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, καθιστά παράνομες τις δωρέες στις οργανώσεις τους.

Ενώ ο Ναβάλνι βρίσκεται σε δίκη, ο Βολκόφ και ο Ζντάνοφ, που έχουν τη βάση τους στο εξωτερικό, προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή την υπόθεσή του κατά του Κρεμλίνου περιγράφοντας συνοπτικά τη στρατηγική τους στους υποστηρικτές τους στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων για παραβίαση της υπό όρους αποφυλάκισής του, κατηγορία την οποία θεωρεί κατασκευασμένη.

Ο Βολκόφ και ο Ζντάνοφ κατηγορούνται επίσης για άλλα αδικήματα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας, όπως υποστηρίζουν, για τη συντριβή του ακτιβισμού τους πριν απο τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Επί χρόνια ο Ναβάλνι και οι σύμμαχοί του συλλέγουν δωρεές από υποστηρικτές τους μέσω του ιστοτόπου της οργάνωσης και άλλων πλατφορμών. Έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια χρησιμοποιώντας bitcoin , που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις ρωσικές αρχές.

Οι συνεργάτες και σύμμαχοι του Ναβάλνι προτρέπουν τους υποστηρικτές του να κάνουν δωρεές μέσω κρυπτονομισμάτων ώστε να αποφύγουνενδεχόμενες διώξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα