ΑΘΗΝΑ
07:56
|
25.04.2024
Οι Αμερικανοί δικηγόροι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας του συνιδρυτή των Wikileaks.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης άσκησαν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης βρετανικού δικαστηρίου που όριζε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, διότι εκεί είναι πιθανό να αυτοκτονήσει, εξαιτίας του σκληρού συστήματος κράτησης. 

Οι Αμερικανοί δικηγόροι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας του συνιδρυτή των Wikileaks, ο οποίος κατηγορείται στις ΗΠΑ για κατασκοπία.

Υποστηρίζουν ότι ο Ασάνζ δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί «τόσο ασθενής» ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στο να κάνει κακό στον εαυτό του. 

Ισχυρίζονται ότι η απόφαση μη έκδοσης ή μη εκκίνησης δικαστικής διαδικασίας εναντίον ενός προσώπου απαιτεί «τέτοια κατάσταση ψυχικής ασθένειας στην οποία να έχει χαθεί η ικανότητά του να αντισταθεί στην παρόρμηση να αυτοκτονήσει» και πως η κατάσταση του Ασάνζ δεν είναι αυτής της φύσης, αφού δεν έχει κάνει σοβαρές απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν.

Το δικαστήριο που συνήλθε σήμερα δεν αναμένεται να εκδώσει απόφαση για το θέμα εντός της ημέρας.

Πηγές: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα