ΑΘΗΝΑ
02:40
|
24.09.2021
Μετά το θηριώδες Ilyushin Il-76, έφτασαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Ελλάδα και τα δύο ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα Mi-8.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το θηριώδες Ilyushin Il-76, έφτασαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/08), στην Ελλάδα και τα δύο ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα Mi-8 για να μπουν στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Τα ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το ρωσικό αεροσκάφος An-124. Σημειώνεται ότι η μέγιστη ταχύτητα των Mi-8 μπορεί να φτάσει τα 250χλμ/ώρα και έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν έως πέντε τόνους νερού.

Στην Ελλάδα τα ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 με ένα αεροσκάφος An-124, 11 Αυγούστου 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.08.2021

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή να αυξηθεί η παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα μετά την αγωνιώδη έκκληση Δένδια και Μητσοτάκη στους Ρώσους ομολόγους τους για πυροσβεστική βοήθεια από τη Μόσχα στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα.

Υπεθνθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δημοσιοποιούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ένα δεύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 από τη Μόσχα, ενώ τελικά η Ρωσία μας παραχωρεί επίσης και δύο πυροσβεστικά θηρία Ilyushin-76 μαζί με μερικές δεκάδες προσωπικό εξυπηρέτησης τη στιγμή, που η ίδια αντιμετωπίζει εκατοντάδες ενεργές πυρκαγιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής Σπύρος Δημητριάδης

Δεν θα μεταβεί στο Ground Zero αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Η προϊούσα πολυδιάσπαση της Δύσης

Είδη πολυτελείας τα φρούτα και τα λαχανικά για τους φτωχούς στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα