ΑΘΗΝΑ
08:15
|
07.10.2022
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, πήγε στην Εύβοια καλώντας τον λαό να μην παρασυρθεί "από τις ψεύτικες υποσχέσεις των αποζημιώσεων".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ένοχος για το μαρτύριο που βιώνει ο λαός της περιοχής, για ένατη μέρα σήμερα, είναι η έλλειψη πρόληψης, η πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών. Η λαϊκή πρωτοβουλία, η αυταπάρνηση των νέων και κατοίκων της περιοχής που έσωσαν τα σπίτια και τα χωριά τους, είναι άξια συγχαρητηρίων και παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει ο λαός”.

Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής του ΚΚΕ από τον νομό Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος ,επισήμανε τις αιτίες αλλά και τις επιπτώσεις του πύρινου εφιάλτη που εξακολουθεί να γνωρίζει η μαρτυρική Εύβοια.

Πραγματοποιώντας από νωρίς το πρωί σήμερα περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές της Ευβοίας μαζί με κλιμάκιο του κόμματος, στο οποίο συμμετέχει και η Λένα Γεροπαναγιώτη, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας, ο Γιώργος Μαρίνος, κάλεσε τον λαό “να μην παρασυρθεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις των αποζημιώσεων, ούτε από τις δήθεν “επιτροπές ανασυγκρότησης” που στοχεύουν στο να εξυπηρετήσουν την είσοδο συμφερόντων στα δάση”.

Εικόνα

Και συνέχισε τονίζοντας:

Υπάρχουν παγίδες στις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Ρίχνουν το λαό, που κάηκαν τα σπίτια του, στα “νύχια” των τραπεζών, επιχειρούν να υποτιμήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια του, αγροτικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες, εισάγοντας διάφορους “κόφτες”. Υπάρχει πείρα από τα Ψαχνά, το Ληλάντιο και άλλες περιοχές της χώρας, που ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις. Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του λαού για διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για εξασφάλιση εισοδήματος στους ρετσινάδες και σε όσους καταστράφηκαν. Να οργανωθεί ο αγώνας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

«Η Αμερική έπεσε ξανά στα… γόνατά μας»

Χάρη Μπάιντεν σε φυλακισμένους για «απλή κατοχή» μαριχουάνας

Νέος απολογισμός θυμάτων στο ναυάγιο της Λέσβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα