ΑΘΗΝΑ
17:08
|
07.05.2024
Η Γερμανία αποφάσισε σήμερα (11/8) να αναστέλλει τις απελάσεις αιτούντων άσυλο από το Αφγανιστάν, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία αποφάσισε σήμερα Τετάρτη (11/8) να αναστέλλει τις απελάσεις αιτούντων άσυλο από το Αφγανιστάν, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να αναστείλει τις απελάσεις προς το Αφγανιστάν υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης της ασφάλειας», ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Στιβ Άλτερ.

Η αναστολή των απελάσεων θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας, ενώ συνιστά αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είχε λεχθεί νωρίτερα σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου, ότι οι απελάσεις προς το Αφγανιστάν θα συνεχίζονταν παρά την προέλαση των μαχητών Ταλιμπάν στη χώρα.

Χτες έγινε γνωστό ότι έξι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ανάμεσα τους η Γερμανία και η Ελλάδα προειδοποίησαν την Κομισιόν, να μην σταματήσει την απέλαση των απορριφθέντων Αφγανών αιτούντων άσυλο που φθάνουν στην Ευρώπη, παρά την κλιμάκωση των επιθέσεων των Ταλιμπάν.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 18 Αυγούστου, η οποία κανονίστηκε κυρίως για να συζητήσει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών συνόρων από τη Λευκορωσία στα κράτη μέλη της ΕΕ – Λιθουανία, Πολωνία και Λετονία.

Από το 2015, περίπου 570.000 Αφγανοί ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ, σημειώνεται στην επιστολή από τις έξι χώρες της ΕΕ, 44.000 μόνο το 2020, καθιστώντας το Αφγανιστάν τη δεύτερη πιο σημαντική χώρα προέλευσης πέρυσι.

Πηγές: Euronews, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα