ΑΘΗΝΑ
17:55
|
20.04.2024
Aγωνιώδης έκκληση του προέδρου της κοινότητας Πυρρή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πυροσβεστικό γ@μώ την κοινωνία μου γ@μώ, πολεμάμε μόνοι μας”, φωνάζει συγκλονισμένος ο πρόεδρος της κοινότητας Πυρρή, σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook ανήμπορος μπροστά στις φλόγες που καταπίνουν το χωριό του.

Ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Στρίκος, μέσω του κινητού του τηλεφώνου του περιέγραφε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με τα σπίτια του χωριού να καίγονται μπροστά στα μάτια του χωρίς καμιά βοήθεια από την πυροσβεστική.

“Είναι άδικο οι κόποι των ανθρώπων να πάνε έτσι. Ελάτε να σώσουμε το χωριό, μπορούμε. Δεν είναι θέμα χρόνου, δεν έχουμε νερό. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω. Δεν μπορώ άλλο, δεν γίνεται να πάμε έτσι. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο, σπίτια κάηκαν στις άκρες του χωριού, τουλάχιστον να σώσουμε τα υπόλοιπα. Περιμένω, περιμένω την ανταπόκρισή σας, τη βοήθειά σας” παρακαλούσε, λίγο μετά την απόφαση εκκένωσης του χωριού του.

“Να φύγουν τα γυναικόπαιδα οκ, τους υπόλοιπους δεν τους αφήνουν να γυρίσουν. Λάθος, τι εκκένωση; Να μείνουμε εδώ να πολεμήσουμε. Μόνοι, ανήμποροι, μας έφαγε η εκκένωση. Εντολή, ποια εντολή; Γ@μώ το συντονισμό. Εκκένωση ποια εκκένωση, να το αφήσουμε στο έλεος το χωριό και ό,τι κάτσει; Όχι, θα το πολεμήσουμε και θα το σώσουμε. Ελάτε να το σώσουμε!”.

“Αυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία”, είπε Γιάννης Στρίκος στο OPEN. “Εχουμε ολική καταστροφή σε 10 σπίτια και σε 10 βοηθητικούς χώρους, αποθήκες”. Σημειώνεται ότι το πύρινο μέτωπο που πέρασε μέσα από το χωριό προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες, μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργιες και έκαψε ζώα.

Παράλληλα τόνισε ότι το χωριό σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία των ενεργών πολιτών που έμειναν πίσω παρά την εκκένωση αλλά και της εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας. Υπήρξε, πρόσθεσε, κίνδυνος να καεί το χωριό ολοσχερώς.

Το Πυρρή παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό και ο κ. Στρίκος απευθύνει έκκληση προς την Περιφέρεια αλλά και σε ιδιώτες να τους παραχωρήσουν μια γεννήτρια προκειμένου να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο του χωριού, γιατί εκτός από ρεύμα δεν έχουν και νερό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα