ΑΘΗΝΑ
18:34
|
23.03.2023
Η ψηφοφορία αυτή αποτελεί την αρχή συζητήσεων που θα διαρκέσουν εβδομάδες μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα, σχετικά με τις προτεραιότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νωρίς σήμερα το πρωί (11/8) ένα σχέδιο δαπανών ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων (τρισεκ.) δολαρίων για τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν με 50 ψήφους έναντι 49, καθώς οι γερουσιαστές ψήφισαν με βάση τις κομματικές γραμμές.

Η ψηφοφορία αυτή αποτελεί την αρχή συζητήσεων που θα διαρκέσουν εβδομάδες μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα, σχετικά με τις προτεραιότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται η προσχολική παιδεία για όλους, η στέγαση και οι φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες.

Καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν μικρές πλειοψηφίες και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, θα χρειαστεί να διαμορφώσουν ένα πακέτο που θα κερδίσει την υποστήριξη τόσο των προοδευτικών, όπως η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που θέλουν σθεναρή δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και των μετριοπαθών, περιλαμβανομένης της γερουσιαστή Κίρστεν Σινέμα, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανησυχία για το μέγεθος του νομοσχεδίου.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από συζήτηση 14 ωρών, η οποία άρχισε αμέσως αφού η Γερουσία ψήφισε χθες, Τρίτη, ένα νομοσχέδιο 1,2 τρισεκ. δολαρίων για τις υποδομές με 69 ψήφους έναντι 30, σε μια σπάνια στιγμή δικομματικής ομοφωνίας σε ένα περιβάλλον που από τις προεδρικές εκλογές του 2020 και έπειτα χαρακτηρίζεται από τοξικότητα.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Μαυροβούνιο μάλλον συνέλαβε τον διεθνώς καταζητούμενο Ντο Κουόν

Πιθανός ελιγμός Νετανιάχου με διάγγελμα στις 20.00

Αύξηση επιτοκίων κατά 0,50% από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας

Στη Μέση Ανατολή, τα γερασμένα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα