ΑΘΗΝΑ
21:24
|
19.04.2024
Οι αρχές εκτιμούν ότι 8.557 πολίτες στη βόρεια Γερμανία πρέπει να εμβολιαστούν ξανά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι σε πόλη της βόρειας Γερμανίας, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν εμβολιαστεί, είναι απροστάτευτοι από τον νέο κορονοϊό καθώς μία πρώην νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού φέρεται να τους χορηγούσε αλατούχο διάλυμα αντί για το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19.

Χιλιάδες κάτοικοι της μικρής πόλης Σόρτενς, αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ενδέχεται να πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου, μήνες αφότου είχαν λάβει τις δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι η έρευνα, η οποία ξεκίνησε ως μια υπόθεση συγκάλυψης ήσσονος σημασίας, εξελίχθηκε σε μείζον σκάνδαλο του εμβολιαστικού προγράμματος.

“Συνολικά 8.557 άτομα ενδέχεται να μην έχουν εμβολιαστεί”, δήλωσε ο Σβεν Αμπρόζι, επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου στην περιφέρεια Φρίσλαντ, κοντά στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλα τα άτομα που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την ενέργεια της νοσηλεύτριας και μέσω τηλεφωνικής γραμμής κλείνουν εκ νέου ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών. Πολλά από τα άτομα που έλαβαν το “μαϊμού-εμβόλιο” είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, οι οποίοι είχαν λάβει τις δόσεις μεταξύ της 5ης Μαρτίου και της 20ης Απριλίου. “Είμαι σοκαρισμένος από το επεισόδιο αυτό” αναφέρει μέσω Facebook ο Σβεν Αμπρόζι, που ίσως είναι ένας από τα “θύματα” της νοσοκόμας. 

Τo αλατούχο διάλυμα είναι ακίνδυνο, διαβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές.  Το κίνητρο της νοσοκόμας που δεν κατονομάζεται, παραμένει ασαφές, παρότι η ίδια είχε επανειλημμένως κάνει αναρτήσεις στα social media με απόψεις επιφυλακτικότητας για τα εμβόλια. 

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ύποπτη συνελήφθη ή αν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος της.  Μια γυναίκα, πάντως, που εργαζόταν στο κέντρο εμβολιασμού από τις αρχές του 2021 ομολόγησε σε συνάδελφό της στα τέλη Απριλίου ότι γέμισε έξι σύριγγες με φυσιολογικό ορό αφού έπεσε και έσπασε μια αμπούλα με ένα εμβόλιο της Pfizer και υποτίθεται ότι προσπάθησε να καλύψει την απώλεια. Εκείνη την περίοδο, οι αρχές κλήθηκαν να εξετάσουν περίπου 200 άτομα, τα οποία έλαβαν τις δόσεις τους τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς δεν ήταν αμέσως σαφές σε ποιους έγιναν οι ενέσεις του φυσιολογικού ορού. Η νοσοκόμα απομακρύνθηκε αμέσως και διετάχθη αμέσως η διενέργεια έρευνας για το περιστατικό. Τελικά διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των επί της ουσίας ανεμβολίαστων ήταν πολύ μεγαλύτερος. Την υπόθεσή της χειρίζεται ειδική ομάδα που διερευνά πολιτικά υποκινούμενα εγκλήματα. 

Πηγή: RT News, The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα