ΑΘΗΝΑ
16:02
|
20.04.2024
Η ηθοποιός μοναχοκόρη του μετρ του σασπένς απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών. Είχε παίξει σε αρκετές ταινίες του Βρετανού σκηνοθέτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η Πατρίσια “Πατ” Χίτσκοκ, η μοναχοκόρη του Βρετανού σκηνοθέτη και μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ.  

Η Πατρίσια “Πατ” Χίτσκοκ ήταν ηθοποιός και είχε εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες του πατέρα της. Τρεις από αυτές ήταν οι πασίγνωστες ταινίες “Ψυχώ”, “Ο Άγνωστος του Εξπρές” και “Ο Δολοφόνος Έρχεται Κάθε Βράδυ”.

Η ηθοποιός πέθανε στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, όπως δήλωσε η μικρότερη σε ηλικία κόρη της, Κέιτι Φιάλα, στο περιοδικό “Hollywood Reporter”. Εκτός από την καριέρα της στον κινηματογράφο η Πατρίσια “Πατ” Χίτσκοκ ασχολήθηκε πολύ με το θέατρο και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1984 στην αμερικανική εφημερίδα “Ουάσινγκτον Ποστ” η μοναχοκόρη του Χίτσκοκ είχε δηλώσει για την εμπειρία της να δουλεύει δίπλα στον σκηνοθέτη πατέρα της: “Με καλούσε κάθε φορά που χρειαζόταν μια υπηρέτρια με βρετανική προφορά. Η ανατροφή ήταν αρκετά βρετανική, οπότε ήξερα τι περίμεναν από εμένα και σχεδόν πάντα έκανα αυτό που οι άλλοι περίμεναν από εμένα. Δεν μιλάς αν δεν σου απευθύνουν τον λόγο. Δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα, ούτε είχε κάποιες επιπτώσεις σε μένα”. Η ίδια συμπλήρωσε με νόημα: “Εάν ο πατέρας πίστευε στον νεποτισμό, θα είχα δουλέψει πολύ περισσότερο στον κινηματογράφο”.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα