ΑΘΗΝΑ
21:14
|
19.05.2022
Οι πυκνοί καπνοί από τις πολυήμερες καταστροφικές πυρκαγιές ανάγκασαν τις αρχές να κηρύξουν την Παρασκευή μέρα αργίας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Γιακουτίας, στη Σιβηρία, κήρυξαν την αυριανή μέρα, 13 Αυγούστου, επίσημη αργία σε πολλές περιοχές, εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται από τις αρχές του καλοκαιριού.

Η Παρασκευή 13 Αυγούστου θα είναι, επομένως, ημέρα επίσημης αργίας σε 11 περιοχές και πόλεις της Γιακουτίας, στο βόρειο τμήμα της Σιβηρίας, σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου να «προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού από τις αρνητικές επιπτώσεις των τοξικών ουσιών», που κυκλοφορούν στον αέρα λόγω των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εικόνα

Μεταξύ των ζωνών που αφορά η απόφαση βρίσκεται και η πόλη Γιακούτσκ, το αεροδρόμιο της οποίας χρειάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να περιοριστούν οι πυρκαγιές στην Γιακουτία, όπου η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Το Σάββατο η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa είχε αναφέρει πως ο καπνός «διένυσε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα για να φθάσει στον Βόρειο Πόλο, κάτι που φαίνεται να γίνεται πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιορδανικό πυροσβεστικό αεροπλάνο στην Κύπρο

Φωτιά κοντά στα Ψαχνά Ευβοίας και στο Σοφικό Κορινθίας

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ νότια της Νέας Ζηλανδίας

Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Τα ακριβοπληρωμένα golden boys «πνίγηκαν» στην κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα