ΑΘΗΝΑ
16:20
|
16.04.2024
Για εμπρηστική ενέργεια κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Ταπεινός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 12/8 στην Άρλα της Δυτικής Αχαΐας.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική καθώς το μέτωπο εκδηλώθηκε εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο του χωριού, πλησιάζοντας επικίνδυνα το κέντρο του.

H έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των υπόλοιπων φορέων απέτρεψε τα χειρότερα και δεν επεκτάθηκε η φωτιά

1628761546896 2

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Θανάσης Πουλίδας μιλώντας στο pelop.gr από το σημείο της πυρκαγιάς επισημαίνει: “Η φωτιά βρίσκεται στην άκρη του χωριού όπου υπάρχουν ελαιόδεντρα και αμπέλια. Αυτή την στιγμή η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση αν είναι από εμπρησμό ή κάποια άλλη αιτία. Υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα του δήμου οι οποίοι συνδράμουν στο 100% των δυνατοτήτων. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής του δήμου και κατ επέκταση της αστυνομίας ήταν άμεση με αρκετά οχήματα”.

1628761546906
1628761761221 2

O αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ταπεινός κάνει λόγο για “βαλτές” φωτιές στην περιοχή. Συγκεκριμένα μιλώντας στο pelop.gr για την φωτιά ανέφερε, “είχαμε συμβάν στην Άρλα που αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η φωτιά ερχόταν από το χωριό χαμηλά προς τα πάνω και αν περνούσε απέναντι στο βουνό που έχει δάσος τότε θα είχαμε πρόβλημα γιατί αυτή την ώρα έχουμε ισχυρούς ανέμους. Η πολιτική προστασία η πυροσβεστική, η αστυνομία τα δύο καναντέρ και το ελικόπτερο, ακόμα και οι κάτοικοι του χωριού βοήθησαν όλοι στην άμεση κατάσβεση. Δεν απειλήθηκε κάποια κατοικία αν και έφτασε η φωτιά στα σπίτια καθώς υπήρχαν οχήματα της  πυροσβεστικής εκεί και έσβησαν κάποιες φλόγες που υπήρχαν σε χαμηλή βλάστηση. Το συμβάν αυτό μας έχει ξανασυμβεί στο ίδιο σημείο περίπου και πριν ένα χρόνο και πριν δύο χρόνια. Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι βαλτές αυτές τις φωτιές δεν είναι τυχαία.”

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής, με 12 πυροσβέστες, ενώ αναμένεται να συνδράμουν και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα