ΑΘΗΝΑ
12:22
|
25.04.2024
Οι έξι μετανάστες από το Νίγηρα ξεψύχησαν στην έρημο της πόλης Τουζέρ από αφυδάτωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι Αφρικανοί μετανάστες βρέθηκαν νεκροί, «πιθανόν από αφυδάτωση» εν μέσω της ερήμου στο νότιο τμήμα της Τυνησίας, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, την ώρα που η χώρα καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ.

«Δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά βρέθηκαν νεκροί τη νύχτα της Τετάρτης στη Σαχάρα του Τουζέρ (νότια), σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα της Αλγερίας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ένας επιζών βρέθηκε από μια περίπολο ασφαλείας, έχοντας χαθεί στην έρημο του Τουζέρ, ενώ αναζητούσε νερό για την υπόλοιπη ομάδα, συμπλήρωσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η ομάδα, τα μέλη της οποίας ήταν όλοι τους υπήκοοι Νίγηρα, είχε φύγει από την Αλγερία για να πάει στην Τυνησία πεζή.

Anantara Sahara-Tozeur Resort & Villas | Jetstar Hotels

Οι σοροί των μεταναστών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Νάφτας, κοντά στο Τουζέρ και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι μετανάστες πέθαναν από δίψα και αφυδάτωση λόγω καύσωνα.

Η Τυνησία βρίσκεται από τη Δευτέρα αντιμέτωπη με ένα δριμύ κύμα καύσωνα.

Ο υδράργυρος ξεπερνά σε πολλές πόλεις τους 48 βαθμούς Κελσίου, μεταξύ των οποίων και η πόλη Καϊρουάν, όπου χτες το θερμόμετρο έδειξε 50,3 βαθμούς Κελσίου.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα