ΑΘΗΝΑ
13:59
|
26.04.2024
Επρόκειτο για το πόστερ της ταινίας "Μητέρες Παράλληλες" του Αλμοδόβαρ. "Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε¨λέει ο Διαχειριστής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Instagram απολογήθηκε για το “κατέβασμα” του πόστερ της νέας ταινίας του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ “Μητέρες παράλληλες”, η οποία αναμένεται να ανοίξει το Φεστιβάλ Βενετίας.

Μόλις την Τρίτη, η εταιρεία παραγωγής της νέας ταινίας του Ισπανού σκηνοθέτη δημοσίευσε το πόστερ της νέας ταινίας. Σε αυτό εμφανίζεται σε ροζ φόντο μια γυναικεία θηλή, από την οποία τρέχει μια σταγόνα γάλα. Το σχέδιο που περιβάλλει το γυναικείο στήθος δίνει παράλληλα στον θεατή την αίσθηση ενός οφθαλμού.

Σύμφωνα με το Variety, το Instagram κατέβασε τις αναρτήσεις που περιελάμβαναν το πόστερ, καθώς, σύμφωνα με τους όρους χρήσης, αυτές παραβίαζαν την πολιτική του μέσου αναφορικά με την αναπαραγωγή γυμνού.

“Προβλέπουμε ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις, όπου επιτρέπουμε το γυμνό σε κάποιες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθαρά καλλιτεχνικού περιεχομένου. Για τον λόγο αυτό αποκαταστήσαμε τις αναρτήσεις με το πόστερ της ταινίας του Αλμοδόβαρ στο Instagram και ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής στο AP, απολογούμενος για τη λογοκρισία.

Η αποκατάσταση των αναρτήσεων στο Instagram ήλθε έπειτα από ανάρτηση-διαμαρτυρία του σχεδιαστή του πόστερ, Χαβιέ Χαέν.

“Όπως αναμενόταν, το Instagram κατέβασε το πόστερ που δημιουργήσαμε για την τελευταία ταινία του Αλμοδοβάρ” έγραψε. “Μια εταιρεία όπως το Instagram μου λέει ότι η δουλειά μου είναι επικίνδυνη, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να τη βλέπουν, ότι είναι πορνογραφική” στηλίτευσε στο ΑP, τονίζοντας ότι αυτή ήταν πιθανώς η πρώτη εικόνα που είδε μόλις γεννήθηκε.

Το 2014, ένα κίνημα κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο γυναικεία στήθη καλύπτονταν με φωτομοντάζ με ανδρικά, με στόχο να καταδείξουν την υποκρισία του Facebook να λογοκρίνει μόνο τη γυναικεία γύμνια.

Το 2018, το Facebook είχε κατεβάσει αναρτήσεις της βελγικής τηλεόρασης που αποτύπωναν έργα του ζωγράφου Ρούμπενς, με την ίδια αιτιολογία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Πριν από έναν χρόνο, η Εθνική Συμμαχία ενάντια στη Λογοκρισία (NCAC) στις ΗΠΑ ξεκίνησε μια καμπάνια με hashtag #WeTheNipple (εμείς η θηλή), με την οποία ζητούσαν από το Facebook να άρει τους περιορισμούς στην αναπαραγωγή γυμνών εικόνων, όταν πρόκειται για εικόνες με καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα