ΑΘΗΝΑ
00:49
|
25.04.2024
“Αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα”, δήλωσε ο “εγκέφαλος” μιας εκ των μεγαλύτερων μέχρι σήμερα κλοπών κρυπτονομισμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο χάκερ πίσω από μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα και η ομάδα του άρχισαν να επιστρέφουν μέρος των κλοπιμαίων, συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Χθες Τετάρτη η πλατφόρμα “Δίκτυο Poly” ανήρτησε μια επιστολή στο Twitter επιδιώκοντας να έρθει σε επικοινωνία με τους χάκερς προκειμένου “να βρεθεί μια λύση”.

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύθηκαν μια ευπάθεια στο σύστημα του “Δικτύου Poly”, το οποίο διαχειρίζεται μια πλατφόρμα διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain. “Το ποσό των χρημάτων που εκλάπη είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi)”, ανέφερε η πλατφόρμα στην ανάρτησή της στο Twitter. Λίγο αργότερα το “Δίκτυο Poly” ανακοίνωσε ότι έλαβε πίσω μέρος των κλοπιμαίων, αξίας 260 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι χάκερς έστειλαν μήνυμα στο “Δίκτυο Poly”, ενσωματωμένο σε μια συναλλαγή κρυπτονομισμάτων, όπου αναφέρουν ότι είναι “έτοιμοι να επιστρέψουν” τα περιουσιακά στοιχεία που έκλεψαν. Μάλιστα ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε: “Αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα”. Εξήγησε ότι εισέβαλαν στο σύστημα της πλατφόρμας για την ικανοποίηση που προσφέρει στους ίδιους ένα χακάρισμα αυτού του μεγέθους.

“Γνωρίζω ότι πονάει το να γίνεσαι στόχος επίθεσης, αλλά δεν θα έπρεπε να μάθετε κάτι από αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις;”, σχολίασε ο χάκερ κάτω από την ανάρτηση της πλατφόρμας “Δίκτυο Poly”.

Ο χάκερ πρόσθεσε ότι ένα ολόκληρο βράδυ προσπαθούσε να βρει μια ευπάθεια, ένα κενό ασφαλείας για να εισβάλει στο σύστημα. Είπε ότι ανησυχούσε ότι το “Δίκτυο Poly” θα προσπαθούσε να διορθώσει το ελάττωμα ασφαλείας αθόρυβα χωρίς να το πει σε κανέναν και έτσι αποφάσισε να κλέψει μερικά εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες κρυπτονομισμάτων για να περάσει το μήνυμά του. Τόνισε όμως ότι δεν ήθελε να προκαλέσει έναν “πραγματικό πανικό [στον] κρυπτοκόσμο”, οπότε πήρε μόνο “σημαντικά νομίσματα”, αφήνοντας πίσω το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο.

Πηγή: BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα