ΑΘΗΝΑ
11:41
|
18.04.2024
Μεταφέρει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιο κοντά στον τόπο του συγγραφέα των βιβλίων, Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο οσκαρικός “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” μια ταινία συνυφασμένη με το τοπίο της Νέας Ζηλανδίας μεταφέρεται από την Amazon στην τηλεόραση και μεταναστεύει από την Ωκεανία στην Ευρώπη. Ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, ανακοίνωσε ότι μεταφέρει τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” από τη Νέα Ζηλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πολυαναμενόμενη σειρά φαντασίας τοποθετείται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα στα βιβλία του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν: “The Hobbit” και “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεταφορά της παραγωγής αποφασίστηκε ώστε τα γυρίσματα να είναι πιο κοντά στο αποτύπωμα και το σκεπτικό του δημιουργού και συγγραφέα των βιβλίων.

Τα Amazon Studios έχουν δαπανήσει 465 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη σεζόν της σειράς, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC.  Με τέσσερις ακόμα σεζόν που αναμένεται να γίνουν, η σειρά υπολογίζεται ότι θα είναι μια από τις πιο ακριβές στην ιστορία της τηλεόρασης. Η Amazon δήλωσε ότι όλα τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν θα ολοκληρωθούν στη Νέα Ζηλανδία, πριν μετακομίσει η παραγωγή στη Βρετανία.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Νέας Ζηλανδίας Στιούαρτ Νας εξέφρασε την απογοήτευση του για την εξέλιξη. “Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον τομέα της τηλεοπτικής παραγωγής της Νέας Ζηλανδίας. Η απόφαση των Amazon Studios δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τις δυνατότητες της τοπικής μας κινηματογραφικής βιομηχανίας ή τα ταλέντα των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν”,  σχολίασε.

Ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” εξελίχθηκε σε ένα μικρό Χόλιγουντ για τη Νέα Ζηλανδία προσελκύοντας ένα κύμα τουριστών που απέφερε πολλά έσοδα κάθε χρόνο στα δημόσια ταμεία της χώρας. Και τώρα τα χάνει…

Η πρώτη σεζόν της πολυαναμενόμενης σειράς έχει προγραμματιστεί να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Prime Video της Amazon στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022. Η μεταφορά της παραγωγής έχει προκαλέσει ευφορία στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, δήλωσε στο BBC: “Χιλιάδες θέσεις ποιοτικής εργασίας ανοίγονται για το Ηνωμένο βασίλειο χάρη στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αυτό το νέο είναι απλά συναρπαστικό για εμάς”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Φάμελλος: Οικονομικό σκάνδαλο το Flyover-Στο φως το έγγραφο της παράτασης

Αρκεί μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα