ΑΘΗΝΑ
22:30
|
06.05.2024
Δεκάδες φεμινίστριες πραγματοποίησαν την Κυριακή μεγάλη κινητοποίηση ντυμένες σαν τις "θεραπαινίδες" της Μάργκαρετ Άτγουντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση δεκάδων φεμινιστριών στην Τουρκία ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Τουίτερ η διάσημη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ.

Η πολυβραβευμένη λογοτέχνης και συγγραφέας μεταξύ άλλων των μυθιστορημάτων “Η Ιστορία της Θεραπαινίδας” και “Οι Διαθήκες” (που έγιναν τηλεοπτικό σήριαλ με μεγάλη διεθνή επιτυχία καθώς περιγράφει μία δυστοπική μελλοντική κοινωνία στην οποία οι γυναίκες βιώνουν εφιαλτικούς περιορισμούς βασικών δικαιωμάτων) ανάρτησε φωτογραφίες φεμινιστριών που είχαν ντυθεί με τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές.

Εικόνα

Οι Τουρκάλες φεμινίστριες της ομάδας “Kampüs Cadıları” (“Οι μάγισσες του Κάμπους”) πραγματοποίησαν την Κυριακή, 15 Αυγούστου, δρώμενο διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας τους κόκκινους μανδύες από τις ηρωίδες των μυθιστορημάτων της Άτγουντ.

“Σας θυμίζουμε ότι κάθε μέρα είμαστε θυγατέρες μαγισσών που δεν μπορείτε να κάψετε, και είμαστε κάτοχοι της δικής μας ελευθερίας.Ποτέ δεν θα αφήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας σε εσάς” φώναζαν ρυθμικά οι νεαρές φεμινίστριες.

“Ας πάει να πνιγεί η ιδέα που έχετε για τον θεσμό της οικογένειας” είπαν σε άλλο σημείο αποδοκιμάζοντας τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος “Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” κατά των γυναικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα