ΑΘΗΝΑ
13:25
|
17.05.2024
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του άντρα της ομάδας ΔΙΑΣ που την Πέμπτη εκτέλεσε εν ψυχρώ οικόσιτο σκύλο σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε σήμερα Δεύτερη (16/8) σε βάρος του άντρα της ομάδας ΔΙΑΣ που την Πέμπτη εκτέλεσε εν ψυχρώ οικόσιτο σκύλο σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι. Αν και οι ισχυρισμοί του αστυνομικού, ο οποίος διώκεται και με την κατηγορία της ζωοκτονίας, έχουν διαψευστεί από τους ιδιοκτήτες του ζώου, η ΕΛ.ΑΣ. εμμένει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη στην επιθετικότητα του σκύλου.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης σε ταράτσα στο Γαλάτσι, όταν ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ διαπληκτίστηκε με ιδιοκτήτρια διαμερίσματος της πολυκατοικίας όπου διαμένουν. Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, με τους οποίους ανέβηκαν στην ταράτσα για να δουν τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Οπως κατήγγειλε αμέσως μετά το περιστατικό ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ στο zoosos.gr, ο ίδιος προσπαθούσε να περιορίσει τον χώρο που κινούνταν τα δύο σκυλιά του στην ταράτσα με παλέτες, όταν το πίτμπουλ άρχισε να τρέχει προς το μέρος ενός εκ των αστυνομικών, ο οποίος τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και το σκότωσε εν ψυχρώ.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου σε ανάρτησή της στο Facebook κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός «τράβηξε χωρίς λόγο το όπλο του και πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά».

«Η ΓΑΔΑ έσπευσε τσακ μπαμ να βγάλει ανακοίνωση για τον άτυχο Ody. Το έχει κάνει άλλη φορά για υπόθεση που αφορά ζώο;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα