ΑΘΗΝΑ
17:57
|
16.04.2024
Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν χτες και έχουν απομακρύνει από τις εστίες τους χιλιάδες κατοίκους. Θεωρούνται οι χειρότερες των τελευταίων 25 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματικές ώρες περνούν χιλιάδες κάτοικοι της Ιερουσαλήμ καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτες, για δεύτερη μέρα, μεγάλες πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει ήδη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Νωρίς το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση χιλιάδων κατοικιών καθώς και του μεγάλου νοσοκομείου της Ιερουσαλήμ Χαντάσα-Έιν Κέρεμ, που είναι το δεύτερο κατά σειρά που εκκενώνεται μετά το νοσοκομείο Εϊτανίμ την Κυριακή.

Εικόνα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε να ζητήσει διεθνή βοήθεια. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ καθώς ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, τον διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Εικόνα

Αποδέκτες ανάλογου αιτήματος έγιναν η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Εικόνα

Οι πυρκαγιές αυτές θεωρούνται από τις πιο καταστροφικές των τελευταίων δεκαετιών στην Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Greenpeace: Η θάλασσα δεν είναι προς πώληση

Αυλαία αύριο Τρίτη στην Αθήνα της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα