ΑΘΗΝΑ
01:31
|
27.04.2024
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στο νότιο Ισραήλ σήμερα, Δευτέρα, μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στο νότιο Ισραήλ σήμερα, Δευτέρα, μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντόπισε μία εκτόξευση ρουκέτας που αναχαιτίστηκε από την εναέρια άμυνα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την αναχαίτιση του πυραύλου πάνω από τη νότια πόλη Σντερότ.

Ο πύραυλος ήταν ο πρώτος που εκτοξεύτηκε από Παλαιστίνιους μαχητές μετά τον πόλεμο 11 ημερών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τον Μάιο και θεωρείται αντίποινα για μυστική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια δυτική όχθη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων νεκρών Παλαιστινίων σε μία από τις πιο φονικές μάχες στην περιοχή εδώ και χρόνια.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, WAFA, ότι υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας.

Ο ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Χουσεΐν Αλ Σέιχ κατηγόρησε το Ισραήλ για «ένα αποτρόπαιο έγκλημα» και έγραψε στο Twitter ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να ντρέπεται για τη σιωπή της για αυτό και την αποτυχία της να παρέχει προστασία στον παλαιστινιακό λαό από αυτήν την καταπίεση».

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, Αβίβ Κοσαβί, προέτρεψε τα στρατεύματα να ακολουθήσουν τους επαγγελματικούς κανονισμούς και να «ενεργήσουν με διακριτικότητα» υπό το πρίσμα της πολυπλοκότητας της κατάστασης.

Πηγές: Haaretz, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα