ΑΘΗΝΑ
07:08
|
26.04.2024
Οι πιο δύσκολες πυρκαγιές μαίνονται σε Βίλια και Λαυρεωτική σε σύνολο 96 μετώπων που διαχειρίζονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε μετά τις 20.30 ανακοίνωσε τη διαχείριση 96 πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας πως 45 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα.

Πρόσθεσε πως οι πιο σημαντικές είναι αυτές στα Βίλια και στη Λαυρεωτική που είναι σε εξέλιξη ως απόψε. Τόνισε πως πήραν μεγάλες διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων δύναμης έως 7 μποφόρ που έπνεεαν από νωρίς το πρωί.

Για την πυρκαγιά στην Λαυρεωτική τόνισε ότι επιχειρούν μεταξύ άλλων 104 πυροσβέστες με 40 οχήματα και κινητό επιχειρησακό κέντρο “Όλυμπος” με οκτώ αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και δυνάμεις πυρόσβεσης από διάφορες χώρες. Είπε πως τώρα η κατάσταση είναι βελτιωμένη και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την τελική οριοθέτησή της.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στα Βίλια είπε πως έγινε εκκένωση περίπου 10 οικισμών. Επιχειρούν 200 πυροσβέστες και έχουν διατεθεί εννιά ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη. Τόνισε πως στα Βίλια ενισχύονται οι προσπάθειες για την αποφυγή της επέκτασης της πυρκαγιάς προς την πόλη των Βιλίων και στους οικισμούς Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι.

Ανέφερε ότι ερευνώνται σε όλες περιπτώσεις τα αίτια των πυρκαγιών.

Διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πολλαπλών πυρκαγιών και ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων των περιοχών και έκκληση σε όλους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα