ΑΘΗΝΑ
16:20
|
03.05.2024
Στην απόκτηση του 22,61% της φαρμακευτικής εταιρίας Vectura, που παράγει μεταξύ άλλων σκευάσματα εισπνεόμενου φαρμάκου για το άσθμα, προχωρά η Philip Morris.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόκτηση του 22,61% της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας Vectura, που παράγει μεταξύ άλλων σκευάσματα εισπνεόμενου φαρμάκου για το άσθμα, προχωρά η καπνοβιομηχανία Philip Morris International.

Ο κολοσσός της καπνικής βιομηχανίας και παραγωγός μεταξύ άλλων των τσιγάρων Marlboro είπε ότι σχεδιάζει να αποκτήσει περαιτέρω ποσοστό της Vectura στις 165 πένες (2,27 δολάρια) ανά μετοχή.

H Phillip Morris σημείωσε ότι είχε εισέλθει σε περίοδο υποβολής προσφορών με τους μετόχους της Vectura, κατόπιν ομώνυμης σύστασης των μελών του δ.σ. της τελευταίας.

Το συμβούλιο επικαλέστηκε το ανώτερο τίμημα που προσφέρθηκε στους μετόχους από την Philip Morris International και είπε ότι το όφελος από τους σημαντικούς οικονομικούς πόρους της καπνοβιομηχανίας, τη δέσμευση για ενισχυμένη έρευνα και ανάπτυξη και για αυτονομία ήταν παράγοντες της απόφασής τους.

Ωστόσο, αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας από κοινού με γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο καλούν σε απόρριψη κάθε προσφοράς από την Philip Morris κάνοντας λόγο «για θανάσιμο πλήγμα κατά της δυνατότητας της Vectura να διεξάγει αμερόληπτες έρευνες που εξυπηρετούν τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

Πηγές: The Guardian, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα