ΑΘΗΝΑ
23:12
|
25.04.2024
Το φίδι, για καλή του τύχη, έπεσε πάνω σε ψύχραιμη πελάτισσα διασώστρια άγριας φύσης εξοικειωμένη με τα ερπετά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιχείρηση διάσωσης φιδιού εξελίχθηκε η επίσκεψη μιας γυναίκας σε σούπερ μάρκετ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν ένας πύθωνας, μήκους τριών μέτρων, ξεπρόβαλε ξαφνικά από το ράφι με τα μπαχαρικά. 

Η Χελάινα Αλάτι βρισκόταν σε κατάστημα της αλυσίδας “Γουλγουόρθς” όταν ένα μη δηλητηριώδες φίδι εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της. Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είναι στην άκρη μιας μεγάλης έκτασης με αρκετά πυκνή βλάστηση, στα βορειοδυτικά περίχωρα του Σίδνεϊ.

Για καλή τύχη και των δύο, η 25χρονη Χελάινα είναι διασώστρια άγριας ζωής και εξοικειωμένη με τα φίδια. “Γύρισα απλώς το κεφάλι μου και το φίδι απείχε περίπου 20 εκατοστά από το πρόσωπό μου, και με κοιτούσε”, είπε. Αν και αιφνιδιάστηκε, διατήρησε την ψυχραιμία της. Γύρω της δεν υπήρχε κανείς. Κατάλαβε αμέσως πως πρόκειται για πύθωνα, γνώριζε ότι δεν είναι δηλητηριώδης. “Με κοιτούσε στα μάτια συνεχώς, σχεδόν σαν να έλεγε: ‘Μπορείς σε παρακαλώ να με βγάλεις έξω;’”, πρόσθεσε. Αφού τράβηξε βίντεο με το φίδι, ειδοποίησε το προσωπικό του σούπερ μάρκετ και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει να το βγάλουν έξω.

Πήρε από το σπίτι της μια ειδική τσάντα για μεταφορά φιδιών, επέστρεψε στο κατάστημα, “το άγγιξε απαλά στην ουρά και εκείνο απλώς γλίστρησε μέσα”. Στη συνέχεια απελευθέρωσε τον πύθωνα μια περιοχή μακριά από σπίτια, στο φυσικό του περιβάλλον.

Εκπαιδευμένη χειρίστρια φιδιών, η Χελάινα έχει κάνει τουλάχιστον 20 διασώσεις φιδιών στο παρελθόν. Όπως εξηγεί, οι φίλοι της συχνά αστειεύονται μαζί της, και την αποκαλούν “το κορίτσι-φίδι”, μια αναφορά σε μια σκηνή στον ζωολογικό κήπο, σε μια από τις ταινίες Χάρι Πότερ όπου συνειδητοποιεί ότι μπορεί να συνομιλεί με φίδια. “Είναι σαν να τα ελκύω, ίσως διαισθάνονται πως είμαι άνθρωπος που νοιάζεται και φροντίζει τα ζώα. Για να είμαι ειλικρινής, είναι ό,τι πιο συναρπαστικό συνέβη εδώ και καιρό εν μέσω λοκντάουν. Όλο το προσωπικό τραβούσε φωτογραφίες”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα