ΑΘΗΝΑ
10:07
|
24.04.2024
Σε ισχύ από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μίνι λοκντάουν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού επιβάλλεται από σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου σε μια ακόμα Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ενώ παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, οι διατάξεις της ισχύουν εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και απαγόρευση της μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Ειδικότερα, από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους

Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Επίσης, σε άλλο ΦΕΚ που επίσης δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται πως παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω ΦΕΚ για τα Χανιά και το Ηράκλειο, η ισχύς των μέτρων παρατείνεται ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Χθες Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.206, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 543.749 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.524 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα