ΑΘΗΝΑ
07:48
|
05.05.2024
Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν μετά την επέλαση της καταιγίδας Φρεντ προκάλεσαν δύο νεκρούς και τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σαρωτικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Φρεντ πάνω από την Βόρεια Καρολίνα προκάλεσε πλημμύρες με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων ενώ αγνοούνται άλλοι 20.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που ξεκίνησαν αμέσως στην κομητεία Χέιγουντ συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα, οι οποίοι ψάχνουν κάθε σπίτι κατά μήκος του ποταμού Πίτζεον.

Η κομητεία επλήγη την Τετάρτη από πλημμύρες μετά την υπερχείλιση του ποταμού Πίτζεον, η στάθμη νερών του οποίου ξεπέρασε τα έξι μέτρα.

Ο Κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρέι Κούπερ κήρυξε τις πληγείσες περιοχές κυρίως στο δυτικό τμήμα της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάνοντας λόγο για “ιστορικές πλημμύρες”.

«Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στους διασώστες να έρθουν να βοηθήσουν σύντομα τις πληγείσες περιοχές, για να σώσουν ζωές, να αποκαταστήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, να απομακρύνουν τα συντρίμμια…», δήλωσε ο Ρέι Κούπερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα