ΑΘΗΝΑ
23:41
|
26.04.2024
Μέσα σε μια ημέρα έκαψε περισσότερα από 48.000 στρέμματα – Εκτός ελέγχου και η φωτιά “Κάλντορ”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πύρινη κόλαση με την ονομασία “Ντίξι” εκδηλώθηκε πριν από έναν μήνα και ακόμα κατακαίει εκτάσεις στην Καλιφόρνια. Την Τρίτη μέσα σε μια ημέρα λόγω αναζωπύρωσης της φωτιάς “Ντίξι” απανθρακώθηκαν περισσότερα από 48.000 στρέμματα γης. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 40 μιλίων την ώρα πυροδοτούσαν συνεχώς τις εστίες ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο μόλις το 30% του συνολικού μετώπου.

Η φωτιά που μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια είναι η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά που έχει μέχρι σήμερα πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μία από τις 104 φωτιές που μαίνονται στο δυτικό κυρίως τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει κατακάψει περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια επιφάνεια που ισοδυναμεί με εκείνη του Λουξεμβούργου.

Ανεξέλεγκτο παραμένει επίσης το πύρινο μέτωπο με την ονομασία “Κάλντορ” που εκδηλώθηκε στην περιοχή της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας, το οποίο μέσα σε λίγες ημέρες έχει διανύσει σχεδόν 215 τετραγωνικά χιλιόμετρα. “Από χθες το βράδυ, αντικρίζουμε έναν πορτοκαλί απόκοσμο ουρανό γεμάτο καπνούς που στο έδαφος καίει τα πάντα”, είπε κάτοικος της περιοχής Γκρίζλι Φλατς. Η φωτιά “Κάλντορ” έχει κάψει σπίτια, αυτοκίνητα και την εκκλησία της πόλης.

Τουλάχιστον δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα. Χιλιάδες κάτοικοι προετοιμάζονται να εκκενώσουν τις εστίες τους μπροστά στην επέλαση της πυρκαγιάς “Κάλντορ”, η οποία καταστρέφει τον εθνικό δρυμό του Ελντοράντο από τις 14 Αυγούστου, τροφοδοτούμενη από τις συνθήκες ακραίας ξηρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

“Σας παρακαλώ, ακούστε τις προειδοποιήσεις και όταν θα σας ζητήσουμε να φύγετε, φύγετε!”, είπε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Καλιφόρνιας Τομ Πόρτερ, όπως γράφει η εφημερίδα “Σακραμέντο Μπι” (Sacramento Bee).

Η πυρκαγιά οκταπλασίασε την επιφάνειά της σε διάστημα 24 ωρών και μαινόταν σήμερα ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των πυροσβεστών.

Πηγή: kxlf.com, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα