ΑΘΗΝΑ
15:40
|
17.06.2026
Τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι υψηλής μεταδοτικότητας ειδικά για τους ανεμβολίαστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά την απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εκτίμησε πως διεθνώς βρισκόμαστε πλέον στο “τέταρτο κύμα” και πως είμαστε ακόμη μακριά από τον έλεγχο της ασθένειας.

Πρόσθεσε πως η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει παντού, είναι πως το συγκεκριμένο στέλεχος είναι υψηλής μεταδοτικότητας ειδικά για τους ανεμβολίαστους. Επιπλέον καθησύχασε πως τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το ινδικό στέλεχος Δέλτα.

Ανέφερε πως η συνεπής τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας είναι αναγκαία για την μείωση της διασποράς του ιού. Προειδοποίησε, άλλωστε, πως το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει συνεχή αύξηση, με τον δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 3 με το 4%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ «SNF Nostos 2026»

ΛΔ Κονγκό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε νοσοκομείο και άρπαξαν μία εξάχρονη ασθενή με Έμπολα

Κούβα: Στο έλεος των ΗΠΑ καρκινοπαθή παιδιά και χιλιάδες ασθενείς

Λαγοκέφαλος: Αυξάνεται ο πληθυσμός του τοξικού ψαριού στις ελληνικές θάλασσες-Οδηγίες σε περίπτωση  τραυματισμού από δάγκωμά του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα