ΑΘΗΝΑ
02:45
|
20.04.2024
Μονάδα σε κάθε σχολείο - “Αν ανοίξουμε χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επανέλαβε ότι η αντιμετώπιση της μετάλλαξης “Δέλτα” του κορονοϊού είναι δύσκολη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς που βρίσκεται προ των πυλών. Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να εμβολιάζονται τα παιδιά μέσα στα σχολεία.

 “Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία- Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων”, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά μιλώντας στο κανάλι, MEGA.  

“Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδία στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς”, είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την κ. Παγώνη η κακή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας είναι κάτι που ανέμεναν οι επιστήμονες.

“Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά”, διευκρίνισε.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ της Κρήτης, όπου σύμφωνα με την ίδια υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. “Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές”, υποστήριξε η Ματίνα Παγώνη.

 Τέλος, για το θέμα των ανεμβολίαστων ανέφερε πως “οι αρνητές είναι 6-7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35%-37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα