ΑΘΗΝΑ
03:31
|
17.05.2024
Το αγοράκι έπεσε από τον ένατο όροφο του ξενοδοχείου OYO Sheffield Metropolitan που αποδεικνύεται ακατάλληλο να φιλοξενήσει μικρά παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πεντάχρονο αγοράκι, που πήγε πρόσφατα από το Αφγανιστάν με την οικογένειά του στη Βρετανία σκοτώθηκε έπειτα από πτώση από τον ένατο όροφο παραθύρου ενός ξενοδοχείου στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία,

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ ειδοποιήθηκε την Τετάρτη για τη θανάσιμη πτώση του μικρού Μοχάμεντ Μονίμπ Ματζίντι, επιβεβαιώνοντας πως ο μικρός προερχόταν από το Αφγανιστάν.

The five-year-old had arrived in the UK just days ago

Το ξενοδοχείο φιλοξενεί Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εργαστεί για τη Βρετανία στη χώρα καταγωγής τους. Ωστόσο η μοιραία πτώση του παιδιού δείχνει πως το ξενοδοχείο δεν έχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για να φιλοξενεί με ασφάλεια οικογένειες με μικρά παιδιά…

Ένας πρόσφυγας, που διαμένει στο ξενοδοχείο, δήλωσε στην ενημερωτική ιστοσελίδα ΥorkshireLive ότι το αγόρι είχε έρθει πριν από λίγο καιρό στο Σέφιλντ από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία προκαλώντας την απομάκρυνση διπλωματών, ξένων υπηκόων και Αφγανών, οι οποίοι φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους.

«Ήρθαν εδώ για να σώσουν τη ζωή τους και συνέβη αυτό», τόνισε. «Είναι τόσο θλιβερό».

Ένας Αφγανός μεταφραστής, ηλικίας 35 ετών, που επίσης φιλοξενείται σε αυτό το ξενοδοχείο, είπε στην εφημερίδα The Sun ότι συνόδευσε τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του 5χρονου «μου εξήγησε ότι το παιδί στεκόταν δίπλα στο παράθυρο και κοιτούσε κάτω», προτού συμβεί το δυστύχημα.

Από την πλευρά του, ο Ίνβερ Σόλομον, ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Προσφύγων, ενός οργανισμού που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες, έκανε λόγο για μια «φοβερή τραγωδία», που έπληξε μια «οικογένεια, η οποία βίωσε τόσα τραυματικά γεγονότα και βάσανα ώσπου να φθάσει στη Βρετανία».

«Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού, όμως είναι επιτακτικό οι οικογένειες που έρχονται από το Αφγανιστάν να λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται και να στεγάζονται σε κατάλληλο κατάλληλο χώρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα