ΑΘΗΝΑ
18:35
|
18.04.2024
Ενώπιον του εισαγγελέα Λαμίας οδηγείται σήμερα ο 14χρονος, ο οποίος φέρεται χθες βράδυ να ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές σε δασικές εκτάσεις στο Δήμο Λοκρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του εισαγγελέα Λαμίας οδηγείται σήμερα ο 14χρονος, ο οποίος φέρεται χθες βράδυ (Τετάρτη, 18/8) να ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές σε δασικές εκτάσεις στο Δήμο Λοκρών στη Φθιώτιδα, από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου. 

«Στις 6 Αυγούστου είχαμε μια καταστροφική φωτιά που έκαψε σπίτια, ελαιόδεντρα, πευκόφυτο δάσος καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου. Είμασταν σίγουροι ότι υπήρχε δράστης γιατί ήταν συνεχόμενα τα περιστατικά στην περιοχή» είπε σχετικά στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές.Όπως δήλωσε: «η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Το παιδί ανέφερε στην πυροσβεστική ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς».

Στον εισαγγελέα οδηγούνται και οι γονείς του ανήλικου, οι οποίοι κατηγορούνται για το πλημμέλημα της αμέλειας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lamiareport, οι άνθρωποι του Ανακριτικού της Π.Υ. Λαμίας και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Λαμίας, επί 12 ημέρες συγκέντρωναν στοιχεία από ευρήματα στον τόπο των 13 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το διάστημα από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου, αξιολογούσαν καταθέσεις μαρτύρων, και συγκέντρωναν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να καταλήξουν στον ανήλικο εμπρηστή.

Η δράση του 14χρονου φέρεται να ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Αυγούστου με την εκδήλωση τεσσάρων πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου. Ακολούθησε η μεγάλη πυρκαγιά την Παρασκευή 6 Αυγούστου που κατέκαψε 23 σπίτια, μηχανήματα και εκατοντάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, απειλώντας ουσιαστικά ανθρώπινες ζωές, σε μία ημέρα που η κατηγορία κινδύνου ήταν στο «5».

Τελευταία πράξη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες εφτά πυρκαγιές στις 8, 12, 13 και 15 του ίδιου μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα