ΑΘΗΝΑ
02:01
|
25.04.2024
Από την ανατροπή πλοιαρίου με πρόσφυγες και μετανάστες – Διεσώθη μόνο μία γυναίκα που βρέθηκε δίπλα σε δύο σορούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 40 άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι όλοι νεκροί μετά την ανατροπή του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τα Κανάρια Νησιά. Το πλήρωμα φορτηγού πλοίου κατάφερε να διασώσει μόνο μία γυναίκα, η οποία δήλωσε στους διασώστες της ότι ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αφρική προς τα Κανάρια μαζί με περίπου 40 ακόμα άτομα.

Σωστικό ελικόπτερο μετέφερε την 30χρονη γυναίκα στην Λας Πάλμας, όπου νοσηλεύεται σε “κακή κατάσταση” με συμπτώματα αφυδάτωσης. Η γυναίκα εντοπίστηκε δίπλα σε δύο σορούς, περίπου 135 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών των Κανάριων Νήσων. Εκπρόσωπος των σωστικών αρχών δήλωσε ότι ανασύρθηκαν και οι δύο σοροί των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα στη μοναδική επιζήσασα του ναυαγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες στο σημείο που σημειώθηκε το νέο ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες.

Το περασμένο έτος περισσότεροι από 23.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στις ακτές των Κανάριων Νήσων, αριθμός οκταπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενος έτος σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι έως και 850 μετανάστες ή πρόσφυγες πνίγηκαν ή εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2020. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 7.500 μετανάστες ή πρόσφυγες έχουν προσπαθήσει να διασχίσουν το επικίνδυνο πέρασμα από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής στα Κανάρια Νησιά, ένας αριθμός διπλάσιος από ό, τι την ίδια περίοδο το 2020.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα