ΑΘΗΝΑ
17:13
|
05.10.2022
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Βίλια –σε γενική επιφυλακή παραμένει η πυροσβεστική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό μερικό έλεγχο φέρεται να τέθηκε το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στις 16 Αυγούστου στα Βίλια Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών στην επικράτεια. «Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι οριοθετημένη» αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. 

Επιπλέον, στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής στην πυρόπληκτη περιοχή των Βιλίων εντοπίστηκε ένα ανθρώπινο κρανίο, ακριβώς δίπλα από αποθήκη η οποία είχε παραδοθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το εύρημα δεν φέρεται να σχετίζεται με την πυρκαγιά, καθώς πρόκειται για κρανίο αρκετών ετών, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες βρισκόταν εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βίντεο με ξύλο σε μετανάστες από την…τουρκική ακτοφυλακή

Διεθνής Αμνηστία: Το χρέος της Σρι Λάνκα πρέπει να ελαφρυνθεί

Φλαμίνγκο κάνουν μια στάση στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου

Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα