ΑΘΗΝΑ
12:12
|
25.04.2024
Βοήθεια χρειάζονται μόνο τα μέλη της ΕΕ που διαφυλάσσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης κατά τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανένα περιθώριο για την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από το Αφγανιστάν δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί η Σλοβενία, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού της χώρας, Janez Janša, σε δύο γλώσσες στο Twitter. O ίδιος εξήγγειλε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αφήσει ανοιχτό κανένα πέρασμα για τους Αφγανούς, και πως «δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το στρατηγικό λάθος του 2015».

Εμπλουτίζοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες από τα εκατομμύρια προσφύγων που παρέμεναν στα σύνορα, ο Janez Janša διαμήνυσε πως άξιες βοήθειας από τη Σλοβενία κρίνονται μόνο όσες χώρες βοήθησαν κατά τη διάρκεια των νατοϊκών επιχειρήσεων και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φυλάσσουν τα εξωτερικά σύνορά της, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο έργο τους. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανοίξει κανένα ευρωπαϊκό “ανθρωπιστικό” ή μεταναστευτικό πέρασμα για το Αφγανιστάν.  Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το στρατηγικό λάθος του 2015. Πρέπει να βοηθήσουμε μόνο άτομα που μας βοήθησαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του NATO και τις χώρες που φυλάσσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για την πλήρη προστασία τους» ήταν το πλήρες μήνυμα του Σλοβένου πρωθυπουργού στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα