ΑΘΗΝΑ
05:26
|
26.10.2021
Τον εγκλωβισμό τουλάχιστον 10 Αφγανών μεταναστών από την Ελλάδα στην χώρα καταγωγής τους καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφγανών π/μ στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον εγκλωβισμό τουλάχιστον 10 Αφγανών μεταναστών που επί σειρά ετών ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα στην χώρα καταγωγής τους -όπου είχαν μεταβεί για οικογενειακούς λόγους- και εν μέσω μετάβασης της εξουσίας στους Ταλιμπάν, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφγανών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, Μοχτάρ Ρεζάϊ, μιλώντας στο «Κοσμοδρόμιο».

Σύμφωνα με τον κ. Ρεζάϊ οι μετανάστες είχαν μεταβεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Αφγανιστάν ώστε να συναντήσουν τις οικογένειές τους, βρισκόμενοι τελικά εν μέσω της επέλασης των ισλαμιστών μαχητών προς την πρωτεύουσα Καμπούλ. Μάλιστα ένας εκ των μεταναστών που κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τον ίδιο μετέφερε τον τρόμο του, καθώς έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν έχει βρει μέσο διαφυγής, φοβούμενος παράλληλα για το ενδεχόμενο να πέσει στην αντίληψη των Ταλιμπάν.

Ο πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας στην Ελλάδα καταγγέλλει ακόμη πως παρά τις προσπάθειες των εγκλωβισμένων μεταναστών να επικοινωνήσουν με την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν κανείς δεν απαντά στις κλήσεις τους, ενώ και στις προσπάθειες του ίδιου να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει επίσης καμία ανταπόκριση.

Απευθύνει δε έκκληση για άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των Αφγανών μεταναστών στην Ελλάδα, όπως έγινε με την πρόσφατη περίπτωση του Έλληνα πολίτη Αγκαγιάν Φαρχάντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά αυταρχικών νόμων

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο με εντολή Σίσι

Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Cosco μετά το δυστύχημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα