ΑΘΗΝΑ
01:59
|
20.04.2024
Ανακοινώθηκε από το κρατικό μέσο ενημέρωσης “Rodong Sinmun” – Η Πιονγκγιάνγκ εξακολουθεί να δηλώνει ότι η χώρα δεν έχει “ούτε ένα κρούσμα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε εργαστηριακό εξοπλισμό για τη διενέργεια μοριακών τεστ (PCR) για τη διάγνωση της νόσου Covid-19 στον πληθυσμό της ενώ σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης η απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα χώρα εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα.

Σήμερα Δευτέρα, το κρατικό μέσο ενημέρωσης “Rodong Sinmun” αποκάλυψε ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει αναπτύξει “διαγνωστικό κέντρο με τη μέθοδο του μοριακού ελέγχου, το οποίο πληροί τα παγκόσμια πρότυπα και είναι η πρώτη αυτού είδους εφεύρεση στη χώρα”.

Όπως αναφέρει το δίκτυο RT η Βόρεια Κορέα έχει μέχρι στιγμής έχει μέχρι στιγμής ελέγξει 36.600 πολίτες της και ότι έχει διενεργήσει περίπου 700 μοριακά τεστ σε εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και σε άτομα με συμπτώματα γρίπης το διάστημα 5 με 12 Αυγούστου. Στην αναφορά της προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ διεμήνυσε ότι μέχρι τη 12η Αυγούστου δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στη χώρα. Ωστόσο, τόσο η Νότια Κορέα όσο και οι ΗΠΑ αμφισβητούν την εγκυρότητα των λεγομένων της βορειοκορεατικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του νοτιοκορεατικού “Ινστιτούτου για τη Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας”, η Βόρεια Κορέα απέρριψε την ευκαιρία να εισαγάγει σχεδόν δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, μέσω του συστήματος κατανομής εμβολίων, λόγω ανησυχιών της για τις σπάνιες αλλά δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες του εμβολίου.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιούσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια “μεγάλη κρίση” και απέλυσε αξιωματούχους επειδή “παραμέλησαν την εφαρμογή σημαντικών αποφάσεων” που θα εγγυούνταν “την ασφάλεια του κράτους και την ασφάλεια των πολιτών ” απέναντι στην πανδημία.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα