ΑΘΗΝΑ
10:41
|
26.04.2024
Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν ΗΠΑ και Ισπανία, οι Αφγανοί θα μπορούν να μείνουν στην Ισπανία για διάστημα δύο εβδομάδων.
Afghan people sit as they wait to leave the Kabul airport in Kabul on August 16, 2021, after a stunningly swift end to Afghanistan's 20-year war, as thousands of people mobbed the city's airport trying to flee the group's feared hardline brand of Islamist rule. (Photo by Wakil Kohsar / AFP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα φιλοξενήσει προσωρινά έως 4.000 Αφγανούς που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ, σε δύο στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός στα νότια της χώρας, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κυβερνητική πηγή. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν ΗΠΑ και Ισπανία, οι Αφγανοί θα μπορούν να μείνουν στην Ισπανία για διάστημα δύο εβδομάδων. 

Στο μεταξύ, ένα αεροπλάνο με 260 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προσγειώθηκε σήμερα σε κόμβο της Ε.Ε. σε στρατιωτική βάση λίγο έξω από τη Μαδρίτη. Η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία προσφύγων που δούλεψαν με την Ε.Ε. οι οποίοι στη συνέχεια θα κατευθυνθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότεροι από 800 Αφγανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι σήμερα φτάσει στην Ισπανία από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα