ΑΘΗΝΑ
03:55
|
04.05.2024
Υπήρξε ο σαξοφωνίστας, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος ενός συγκροτήματος που σχετίζεται με τη Βρετανία της ανεργία και της Σιδηράς Κυρίας Μάργκαρετ Θάτσερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 62 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Μπράιαν Τράβερς, ο σαξοφωνίστας, στιχουργός, συνθέτης και ιδρυτικός μέλος της μπάντας UB40 που στη δεκαετία του πανκ έπαιξε ρέγκε μέσα σε μια κοινωνία ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο Μπράιαν Τράβερς πέθανε στο σπίτι του στο Μόζλι περιστοιχισμένος από την οικογένειά του στις 22 Αυγούστου, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι UB40.

“Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του συντρόφου, αδελφού και ιδρυτικού μέλους των UB40 και θρύλου της μουσικής, Μπράιαν Ντέιβιντ Τράβερς», ανέφερε η ανάρτηση του συγκροτήματος. “Ο Μπράιαν απεβίωσε χθες το βράδυ, με την οικογένειά του στο πλευρό του, έπειτα από μακρά και ηρωική μάχη με τον καρκίνο. Οι σκέψεις μας είναι με τη σύζυγο του Μπράιαν Λέσλι, την κόρη του Λίσα και τον γιο του Τζέιμι. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με αυτά τα νέα”, ανέφερε ακόμη η μπάντα.

Ο Τράβερς μαζί με τα  αδέλφια από το Μπέρμινχαμ (Ρόμπιν και Άλι Κάμπελ) έφτιαξαν τους UB40, που πήραν το όνομά τους από την κάρτα ανεργίας της Αγγλίας, η οποία αποτέλεσε και το υλικό για το εξώφυλλο του πρώτου τους δίσκου.

Από τις μεγάλες επιτυχίες των UB40 είναι το “Food for Thought”, με το οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους, αλλά και το “Red Red Wine” και “Can’t Help Falling in Love”, που ήταν από τα τραγούδια τους που βρέθηκαν στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς. Η τελευταία εμφάνιση του Τράβερς με το συγκρότημα έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 στον συναυλιακό χώρο της πόλης τους, “Μπέρμινχαμ Αρίνα”.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ο frontman των UB40, Ντάνκαν Κάμπελ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μουσική λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του και αντικαταστάθηκε από τον μουσικό των Kioko, Ματ Ντόιλ, ως τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα