ΑΘΗΝΑ
02:57
|
19.04.2024
Κανένα εγχώριο κρούσμα για πρώτη φορά μετά την 20η Ιουλίου – Πώς το Πεκίνο ανέκοψε την εξάπλωση της μετάλλαξης “Δέλτα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν “μηδέν” εγχώρια κρούσματα της νόσου Covid-19 για πρώτη φορά μετά την 20η Ιουλίου και μετά την επιβολή αρκετών τοπικών λοκντάουν και μιας εκστρατείας μαζικών τεστ κορονοϊού εν μέσω των ανησυχιών τους για πιθανή εξάπλωση της μετάλλαξης “Δέλτα”.

Σήμερα Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 21 νέα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού αλλά κανένα εγχώριο, γεγονός που τις κάνει να πιστεύουν πως έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο η νέα έξαρση του ιού. Καταγράφηκαν επίσης 16 ασυμπτωματικά περιστατικά, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο απολογισμό μέχρις ότου οι ασθενείς εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα ή να ανεβάσουν πυρετό. Από τις 20 Ιουλίου μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί θάνατος από κορονοϊό στην Κίνα. Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19 τον τελευταίο μήνα στη χώρα και σε κανένα από αυτά τα άτομα δεν εντοπίστηκε η μετάλλαξη “Δέλτα” του κορονοϊού.

Η Κίνα έχει εμβολιάσει 1,94 δισεκατομμύρια ανθρώπους κατά της νόσου Covid-19, αν και έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με τη μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται. Η εταιρεία Sinovac συνέστησε μια τρίτη δόση του εμβολίου του, με την οποία υποστηρίζει πως θα ενισχυθεί σημαντικά η ανοσία.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα