ΑΘΗΝΑ
08:27
|
15.08.2022
Δια στόματος Βασίλη Κικίλια ανακοινώνεται η δέσμη μέτρων που θα αφορούν από την 1η Σεπτεμβρίου τους ανεμβολίαστους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζωντανά οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα το φθινόπωρο για την ανάσχεση της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το υπουργείο Υγείας βάσει των εισηγήσεων που έχει κάνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναφορικά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό, ανακοινώνει δια στόματος Βασίλη Κικίλια δέσμη μέτρων που θα αφορούν από την 1η Σεπτεμβρίου τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Μεταξύ των μέτρων που θεωρείται βέβαιο ότι εφαρμοστούν είναι τα κάτωθι:

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για όλους (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) πολίτες, ενώ στους ανοικτούς η χρήση μάσκας θα καθορίζεται από τον συνωστισμό.

– Υποχρεωτικό rapid test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες που απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ωστόσο, 2 τεστ/εβδομάδα θα κληθούν να κάνουν όσοι απασχολούνται στην εστίαση και την εκπαίδευση καθώς και σε άλλους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής ζωής,

– Σε θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες η είσοδος θα επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους μόνον με την προσκόμιση πρόσφατου rapid test με αρνητικό διαγνωστικό αποτέλεσμα,

– Σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, η είσοδος ομοίως θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού ή με αρνητικό διαγνωστικό τεστ,

– Στους χώρους άθλησης (ανοικτούς και κλειστούς) καθώς και στα γήπεδα οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο, με κατά περίπτωση χρήση μάσκας, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα έχουν πρόσβαση και πάλι μόνο βάσει του αποτελέσματος του διαγνωστικού τους τεστ.

Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, η οποία αναμένεται να κρούσει τον κώδωνα κινδύνου σχετικά με την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών και την έκρηξη των νοσηλειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Δευτέρα 15 Αυγούστου

ΤΡΑΠ: Μουσικό έγκλημα ή μουσική του εγκλήματος;

Ξεκινά η μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία για την Αφρική

Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αεροπλάνο προσγειώθηκε βγάζοντας καπνούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα