ΑΘΗΝΑ
09:27
|
15.08.2022
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας καταγγέλλει "αεροπειρατεία" σε ουκρανικό αεροσκάφος που έφτασε στην Καμπούλ την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Γεβγένι Γένιν, κατήγγειλε την Τρίτη (24/8) πως ένα ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο έφτασε στο Αφγανιστάν για να απομακρύνει Ουκρανούς πολίτες, “απήχθη” από άγνωστους ένοπλους και κατευθύνθηκε στο Ιράν.

“Την προηγούμενη Κυριακή, άγνωστοι πραγματοποιήσαν αεροπειρατεία σε ένα δικό μας αεροπλάνο. Πρακτικά, την Τρίτη το αεροπλάνο που εκλάπη από εμάς, πέταξε προς το Ιράν με απροσδιόριστους επιβάτες αντί για τους Ουκρανούς, που είχαν προβλεφθεί. Οι άλλες τρεις απόπειρες απομάκρυνσης Ουκρανών που πραγματοποιήσαμε, δεν πέτυχαν, καθώς οι πολίτες μας δεν κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο” ανέφερε ο Γένιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αεροπειρατές ήταν οπλισμένοι. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός δεν ανέφερε τίποτα για το τι ακριβώς συνέβη στο αεροπλάνο, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Κιέβου ή με ποιον τρόπο οι Ουκρανοί πολίτες επέστρεψαν από την Καμπούλ από τη στιγμή που το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκλάπη. Ο Γένιν υπογράμμισε μόνο ότι ολόκληρη η διπλωματική υπηρεσία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κούλεμπα “εργαζόταν επί του θέματος” όλη την εβδομάδα.

Την Κυριακή (22/8), ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο με 83 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 31 Ουκρανών, έφτασε από το Αφγανιστάν στο Κίεβο. Το προεδρικό γραφείο ανέφερε ότι 12 Ουκρανοί στρατιωτικοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα που ζήτησαν βοήθεια απομακρύνθηκαν επίσης. Το γραφείο πρόσθεσε επίσης ότι περίπου 100 Ουκρανοί εξακολουθούν να αναμένουν εκκένωση στο Αφγανιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με «stop puch back» και αποδοκιμασίες η συναυλία της Φαραντούρη για τον Μηταράκη

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Δευτέρα 15 Αυγούστου

ΤΡΑΠ: Μουσικό έγκλημα ή μουσική του εγκλήματος;

Σκληρό μήνυμα Ζαχάροβα προς τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα