ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.04.2024
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και περιμένουν για να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, εφόσον χρειαστεί, όμως τις δύο τελευταίες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Τέιλορ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, είπε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και περιμένουν για να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 90 στρατιωτικά αμερικανικά αεροσκάφη και άλλες πτήσεις απομάκρυναν περισσότερους από 19.000 ανθρώπους. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι και κάθε 39 λεπτά αναχωρεί ένα αεροπλάνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι συμπλήρωσε με τη σειρά του ότι σήμερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο 5.400 Αμερικανοί στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα